تلویزیون اندروید(Android TV)
استفادهی بیشتر از تلویزیون به معنی پیدا کردن راههای ارتباطی جدید مانند استفاده از NETFLIX، YouTube و … است. یا اینکه شما امکان داشته باشید برنامههای جدید به تلویزیون اضافه یا از آن حذف کنید. به صورت کلی تمامی این کارها و حتی خیلی بیشتر از اینها در تلویزیونهای اسمارت فراهم شده است. راه دیگر دسترسی به این برنامهها و به کار گرفتن آنها استفاده از تلویزیون اندروید است. اندروید تیوی راهکار گوگل برای دسترسی شما به تلویزیون اسمارت و اتصال به شاهراه جهانی اینترنت است. اندروید تیوی همانند دیگر تلویزیونهای اسمارت از راه های نسبتا مشترکی استفاده می کند اما ویژگیهایی نیز دارد که سبب تمایز از آنها میشود. در واقع تلویزیون اندروید درست مانند گوشهای هوشمند با سیستم عامل اندروید عمل میکند. به این معنی که شما میتوانید نرم افزارهای اندروید را روی آنها نصب نموده و از کار با آنها در صفحهای بزرگتر با کیفیت بالاتر لذت ببرید.
اندروید تیوی چیست؟
همانطو که از نام اندروید تیوی میتوان حدس زد، در واقع اندروید تیوی مشابه نسحه تلفن همراه سیستم عامل اندروید شرکت گوگل است. این سیستم عامل در ابتدا به طور ویژه برای تلفن همراه طراحی شده است. اما کارایی و شیوه ی طراحی آن تفاوت چندانی با اندروید تیوی ندارد. صفحهی اصلی اندروید تیوی به جای این که پر از برنامههای متنوع و ویجتهای مختلف باشد بیشتر با برنامههایی پر شده است که برای تلویزیون کاربرد دارند و شما در تلویزیون میتوانید از آنها استفاده نمایید. در تلویزیونهای اندروید بیشتر از برنامههایی نظیر NETFLIX و یا Google Play Music استفاده شده است که شما با تلویزیون میتوانید از آنها استفاده نمایید.
در اندروید تیوی برنامههای مورد علاقعهی شما به صورت یک روبان ردیف شده و در دسترس شما قرار میگیرد. علاوه بر این مجموعهای از پیشنهادها به همراه برنامه هایی که از قبل تماشا کردهاید در دسترس شما قرار خواهد گرفت. اندروید تیوی میتواند به گوگل پلی وصل شده و شما از طریق آن می توانید برنامههای بسیار زیادی را متناسب با نیاز خود جستجو کنید. بسیاری از این برنامهها برای صفحهی بزرگ تلویزیون شما طراحی شده است بنابراین میتوانید از برنامهها روی تلویزیون و در صفحهای بسیار بزرگتر با کیفیت بالاتر استفاده نمایید.
در اکثر تلویزیونهای اندروید دستیار گوگل( Google Assistant) گنجانده شده است. به کمک دستیار گوگل شما میتوانید به جستجوی صوتی بپردازید و یا دستگاههای خانهی هوشمند خود را از طریق فرمان صوتی کنترل نمایید. همچنین میتوانید از فناوری Chromecast شرکت گوگل استفاده نمایید. با استفاده از این فناوری شما می توانید صفحهی تلفن همراه خود را به تلویزیون انتقال داده و از تماشای فایلهای تلفن همراه در صفحهای بزرگتر با کیفیت بالاتر لذت ببرید. اندروید تیوی از طیف گستردهای از ویژگیهای تلویزیون نظیر Dolby Atmos ، 4K UltraHD ، HDR و … پشتیبانی میکند.
چگونه میتوانیم اندروید تیوی را دریافت کنیم؟
به طور پیشفرض بسیاری از برندهای تلویزیون نظیر سونی، پاناسونیک، فیلیپس، شارپ و … اندروید تیوی را روی تلویزیونهای خود دارند و شما میتوانید از امکانات و کاربردهای آن استفاده نمایید. علاوه بر این میتوانید در تلویزیونهایی که دارای کابل HDMI هستند نیز میتوانید اندروید تیوی را دیافت نمایید. برای این کار میتوانید از گیرندههای تلویزیون دارای سیستم عامل اندروید که توسط برندهایی نظیر Nvidia ،AirTV و Xiaomi ارائه شده است استفاده نمایید. قیمت این گیرندههای تلویزیون در حدود 60 تا 200 دلار میباشد. بنابراین شما می توانید با تهیهی آنها از امکانات ارائه شده توسط اندروید تیوی استفاده نمایید. همچنین شرکت JBL ساندباری را ارائه داده است که هم دارای دستیار گوگل و هم دارای سیستم عامل اندروید است. قیمت این دستگاه حدود 400 دلار است.
چگونه اندروید تیوی را تنظیم و از آن استفاده کنیم؟
شما میتوانید از خدمات اندروید تیوی بدون داشتن حساب گوگل نیز استفاده کنید. اما اگر یک حساب گوگل داشته باشید اندروید تیوی شما کارایی بیشتری داشته و از خدمات بیشتری بهرهمند خواهید شد. در واقع شما اگر بخواهید از دستیار گوگل استفاده نمایید و یا بخواهید برنامههای اضافی را دانلود نموده و نصب کنید نیاز به یک حساب گوگل خواهید داشت. هنگامی که برای اولین بار دستگاه اندروید خود را تنظیم میکنید از شما خواسته میشود که یک حساب گوگل را وارد کنید.
اگر از قبل یک دستگاه اندروید مانند تلفن همراه داشته باشید میتوانید از آن برای سرعت بخشیدن به انجام تنظیمات استفاده کنید. سپس اگر اتصال به اترنت را نداشته باشید از شما خواسته میشود که به یک شبکهی وای فای وصل شوید. و بعد از آن چند سوال در مورد مکان و سایر تنظیمات پرسیده میشود. که با پاسخ دادن به آنها می توانید وارد اندروید تیوی شده و از آن استفاده نمایید. دستگاههای اندروید تیوی چه تلویزیون باشند چه گیرندههای تلویزیون، دارای کنترل و یا جستجوی صوتی به کمک فرمان های صوتی هستند.
هنگامی که دستگاه را روشن میکنید میتوانید از کنترل برای حرکت بین برنامهها و وارد شدن به آنها یا خارج شدن از آنها استفاده نمایید. به کمک دکمهی بازگشت امکان برگشتن و خارج شدن از برنامهها فراهم شده است. علاوه بر این در قسمت بالا یک نوار وجود داردکه میتوانید از آن برای جستجو و دسترسی به برنامههای جدید استفاده نمایید. همچنین میتوانید از این نوار برای دستیابی به برنامههای نصب شده نیز کمک بگیرید. در کنترل از راه دور بیشتر دستگاههای اندروید تیوی معمولا دکمه جستجوی صوتی قرار داده شده است. به کمک آن میتوانید به تلویزیون فرمانهای صوتی را انتقال دهید. در واقع این دکمه یک میانبر برای دسترسی به دستیار گوگل است.
برخی از دستورات اندروید تیوی
همانطور که گفتیم شما در اندروید تیوی میتوانید از فرمان صوتی دستیار گوگل برای جستجو یا اجرای دستورات استفاده نمایید. البته دستورات قابل اجرا بستگی به برنامههایی دارد که از آنها استفاده مینمایید. به عنوان مثال شما زمانی میتوانید از دستور “Play Stranger Things on Netflix” استفاده نمایید که یک اشتراک NETFLIX داشته باشید. به صورت کلی دستوراتی در اندروید تیوی وجود دارد که مشترک بوده و شما می توانید از آنها استفاده نمایید. از جملهی این دستورات میتوان به موراد زیر اشاره نمود.
- “Play some jazz music”
- “Play,” “pause,” “stop,” و “resume” هنگام تماشای ویدئو
- “Louder” و “softer” برای کنترل حجم صدا
- “{Open {app name” برای باز کردن برنامهی نصب شده
- “Show me the cast of Friends“
- “Tell me about The Witcher“
علاوه بر اینها میتوانید از دستورات دستیار گوگل نیز استفاده کنید. همچنین امکان استفاده از دستورات دیگر بسته به برنامههای نصب شده نیز وجود دارد. با استفاده از این فرمانهای صوتی، کنترل اندروید تیوی و کار با آن بسیار آسان شده و کاربردهای تلویزیون را گسترش میدهد.
برخی از محبوبترین برنامههای اندروید تیوی
شما در اندروید تیوی خود بسته به نوع کاربرد اندروید تیوی میتوانید برنامههای متنوعی را نصب نمایید. اما برخی از برنامهها هستند که در اندروید تیوی بیشتر شناخته شده میباشند و استفاده از آنها فراگیرتر است. بدن شک نیازی به گفتن نیست که NETFLIX همانند دیگر پلتفرمها محبوبترین برنامه میباشد. اما علاوه بر آن میتوان برنامههای دیگری را نیز نام بردکه در دستهی برنامههای محبوب قرار میگیرند. از جملهی این برنامهها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
Kodi
You Tube
Plex
AirScreen
Puffin TV Browser
Games
و …
جمعبندی:
بسیاری ازبرندهای تلویزیون امروزی از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند. این سیستم عامل در دستهبندی تلویزیونهای اسمارت قرار میگیرد. سیستم عامل اندروید تلویزیون یا به اصطلاح اندروید تیوی مشابه نسخهی اندروید شرکت گوگل برای تلفنهای همراه است. این سیستم عامل امکان نصب برنامههای فراوانی را برای شما روی تلویزیون فراهم میکند که با نصب آنها امکانات تلویزیون شما چندین برابر میشود. اگر تلویزیون شما سیستم عامل اندروید ندارد میتوانید با تهیهی گیرندههای تلویزیون دارای سیستم عامل اندروید و اتصال این گیرندهها به تلویزیون از طریق کابل HDMI از امکانات سیستم عامل اندروید و اندروید تیوی بهرهمند شوید. در حال حاضر تعداد زیادی از برندهای تلویزیون نظیر سونی، پاناسونیک، فیلیپس، شارپ و … در تلویزیونهای خود سیستم عامل اندروید را ارائه میدهند. که شما میتوانید این تلویزیونها را از طریق فروشگاه اینترنتی بانه اسمارت با قیمتی بسیار مناسب و در کوتاهترین زمان ممکن تهیه نمایید.